Annemarie Vogel
Keramist – kunstenaar
foto Annemarie Vogel

Zien we met onze ogen, met onze handen, is het de verbeeldingskracht die spreekt of is het een combinatie? Welke zintuigen leiden tot de scherpste waarneming? 

Ik ben in 1980 geboren en heb na mijn studie jarenlang als tropenarts in Zimbabwe gewerkt. In 2016 keerde ik terug naar Nederland omdat mijn zicht door een onduidelijke oogaandoening verminderde. Dat voelde niet alleen als verlies maar bood ook ruimte voor een creatieve carrière.

Doordat ik rond mijn veertigste blind ben geworden, ben ik dagelijks bezig met deze vragen en dat wil ik laten zien in mijn werk. Ook in mijn kwetsbaarheid ligt mijn bron van creativiteit en inspiratie. Het gaat niet alleen om rouw en verlies, maar ook om hoop en veerkracht. De kracht van creativiteit is dingen op een andere manier te bekijken. Ik heb van nature een eigen kijk op de werkelijkheid. Combineer dit met een sterke scheppingsdrift en een berg klei en je krijgt bijzondere keramische objecten.

In 2021 behaalde ik mijn diploma aan de NKO in Gouda. Nu wil ik met mijn keramiek een verhaal vertellen van hoop en van veerkracht.

Ik hecht er erg aan dat een object tot leven komt door de interactie met de kijker/gebruiker. Zo veranderen wij ook mee in relatie tot de ander. We blijven dezelfde, maar we laten ons wel van een andere kant zien.

Contactgegevens:
Annemarie Vogel
Telefoonnummer: 06 53878513