Ilse van Vliet

compilatie foto Ilse van Vliet

Het lekkerste werk is het werk waarbij het jammer is dat het af is…

Schilderen met acryl was in 2003 de basis voor de creatieve carrière van Ilse van Vliet. Meestal begint het met een concept en ook is de naam soms een handvat voor het te maken werk. Maar het komt tevens voor dat een lijstje, gevonden op een Belgische brocante, het uitgangspunt is. Dit werk heeft dan uiteindelijk gewoon geen naam nodig.

Naast acrylverf werkt ze ondertussen met meer en divers materiaal. Collages van magazine-scheursels, foto’s, draad en naald, kinderspeelgoed, of wat dan ook, worden gebruikt en gecombineerd in schilderijen. Zo is bij de kleine bloemenschilderijtjes een magazine-knipsel van een vaas of een paar bloempotten, al dan niet alvast gevuld met een plantje, de basis voor een verder geschilderd kleurrijk en uitbundig stilleven.

Tegelijkertijd werkt ze aan een steeds uitgebreider wordende serie van mooie of spraakmakende muzikale one-liners. Naast eigen voorkeuren, vraagt ze ook vrienden en kennissen om hun favoriete muzikale teksten. Bij de meeste werkjes ga je vanzelf de song hardop zingen. Of minstens de regel….

Het blijft niet alleen bij werkjes voor aan de muur. Ook boetserend kan het alle kanten op gaan; van in opdracht gemaakte familie-‘portretten’ in klei, tot rokende eenden en manga-achtige meisjes van wel 50 cm hoog.

Contactgegevens: Ilse van Vliet
Woonplaats: Voorschoten
E-mail: ilsevvliet@hotmail.com
Telefoonnummer: 06 150 76 276