Celine Michel 
weefwerk Celine Michel
Fulani vrouw met kind (2017/2018) - 90 bij 120 cm – Materiaal: wol/katoen/linnen – Prijs: € 1900,00


Mijn naam is Celine Michel. Mijn werken zijn schilderijen met olieverf gemaakt en weefwerken bestaande uit portretten van Afrikaanse mensen. Dit thema is een uiting van mijn gevoel voor Afrika, waar ik als kind heb gewoond en waar ik later ook een reis maakte naar Burkina Faso. De klederdracht, maar vooral de vrolijke levensuiting en de cultuur van Afrika, vind ik dat aandacht vraagt. Hier zet ik me vooral voor in!

Mijn passie voor het weven, die in 2014 ontstond, komt door een geweven kleed uit Peru waar mijn ouders ontwikkelingswerk hebben gedaan. Ik was 5 jaar toen ik fantaseerde over hoe dat kleed toch gemaakt was. De arbeidsnijverheid die Peruaanse vrouwen dagelijks beoefenen voor hun brood, stimuleert mij om ondanks kleine tegenslagen dit weven als een toewijding en mijn werk te mogen zien.

Voor de duidelijkheid, mijn weefwerken ontstaan door eerst een schilderij van een foto te maken, waardoor ik al keuzes maak in wat betreft de kleuren en kleurvlakken die ik neerzet, wat uiteindelijk resulteert in weefwerken. 

Contactgegevens:
Celine Michel 
Telefoonnummer: 0657119573