Ton Meeuwenoord

schilderij Ton Meeuwenoord

Ton Meeuwenoord (1952) komt uit Noordwijkerhout. Afgelopen 20 jaar is hij veel met tekenen en schilderen bezig geweest. In het begin veel tekeningen en cartoons voor een krantje. Daarna heeft hij met allerlei materialen gewerkt: aquarel, inkt, acryl, olieverf, materie, bijenwas en alcohol inkt. 

Hij heeft altijd al in 2 à 3 verschillende schildergroepen gezeten, en 5 jaar kunstacademie gedaan in Rijnsburg. Ton heeft regelmatig geëxposeerd en was in 2018 een van de genomineerden voor de Baalbergen aanmoedigingsprijs. Sinds 2011 is hij ook als docent werkzaam bij een schildergroep voor volwassenen. 

Nieuwsgierigheid is en was een belangrijke drijfveer voor hem om zich te ontwikkelen. En doorzettingsvermogen, want ook al valt het resultaat soms tegen het is de kunst om toch door te gaan. Hij leert vooral door te experimenteren en door het vastleggen van de resultaten. En er valt op internet ook veel nuttigs te ontdekken. De laatste tijd werkt hij vooral met alcoholinkt, om illustraties te maken bij de boekjes die hij schrijft.

Contactgegevens:
Ton Meeuwenoord
Website: https://tmeeuwenoord.exto.nl/
E-mail: tmeeuwen@gmail.com
Telefoon: 0649738607