Louis J. Blondiau

Louis in zijn schildersatelier

Blondiau is een Belgische schilder. Na 15 jaar in Londen (VK) te hebben doorgebracht, is hij onlangs naar Nederland (Oegstgeest) verhuisd. Vanaf 2019 werkt hij voornamelijk aan monochrome landschapsschilderijen. Het werk van Blondiau gaat over het overbrengen van de positieve energie van de natuur.

De techniek die in Blondiau's schilderijen wordt gebruikt, is uniek en combineert gravures en olie-benaderingen. De eerste stap bestaat uit het schilderen van een wit paneel in zwart. De kunstenaar haalt vervolgens geleidelijk de witte kleur terug met behulp van verschillende hulpmiddelen. Door deze techniek lijkt het licht uit het schilderij zelf te komen. 

In deze monochrome schilderijen is te zien dat Blondiau beïnvloed is door traditionele Aziatische schilderkunst en het taoïsme, dat de nadruk legt op harmonie met de natuurlijke wereld. 

"Het materiaal dat ik gebruik is belangrijk in mijn werk. Ik gebruik graag eenvoudige materialen en industriële producten en transformeer ze in iets elegants en levends. Het doel is om een weergave te creëren van verstilde schoonheid."

Contactgegevens
Louis J. Blondiau