Jacob Vis

Schilderij Jacob Vis

Tekenen was een passie in ons gezin, waarvan mijn beide jongere broers de kunstacademie mochten volgen en daar hun beroep in hebben gevonden. Helaas moest ik van mijn ouders een carrière op kantoor gaan maken. Ik heb deze voor mij ongelukkige arbeid lang volgehouden, maar uiteindelijk heb ik toch tekenstift, penseel en kwast ter hand genomen. Inmiddels schilder ik al weer meer dan 18 jaar. Het liefst maak ik portretten.

Tussen het schilderen door schrijf ik onder de pseudoniem Jacob Mavis. Mijn debuutroman heet “Fillers!” en is in 2014 uitgegeven.

Fillers is het verhaal van een jongeman, geboren en opgegroeid in een bekrompen milieu van een klein agrarisch dorp, die in het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw na zijn negentiende verjaardag wordt opgeroepen om zijn militaire dienstplicht te gaan vervullen. Voor hem komt de oproep als een verlossing uit zijn geïsoleerd monotoon bestaan van direct na de lagere school te gaan werken en 's avonds naar school om een opleiding te volgen waar hij voor het weekend veel huiswerk meekrijgt. Tezelfder tijd ontmoet hij zijn eerste liefde, een voor hem onbesuisde jonge vrouw wat tot onverwachte soms komische ontwikkelingen leidt. "Ik wilde eindelijk eens verandering in mijn leven," verzuchte ik bij mezelf, "nou dat is gebeurd alles is anders."   

Contactgegevens:
Jacob Vis
E-mail: jaapaanzee@gmail.com
Telefoonnummer: 06 82913836