Paul Venderbosch

foto Paul Venderbosch

Paul Venderbosch werd geboren in de Achterhoek. Hij groeide op tussen het groen van zijn ouders volkstuin, tussen de mooie landschappen van kleinschalige gemengde agrarische bedrijven en enkele mooie natuurgebieden waar zijn vader als natuurgids graag verbleef.

Tijdens zijn studie Milieukunde werd hij getriggerd tussen de voordelen van het economisch handelen van mensen en de nadelen voor zijn omgeving. In zijn verdere leven kan hij maar moeilijk een keuze maken tussen de inhoudelijke diepgang in technische kennis en de noodzakelijke brede blik om relaties te kunnen leggen in onderwerpen. Hij vraagt zich daarom af: Ben ik de filosoof, de deskundige of een kunstenaar. Of misschien alle drie?

In 2018 ontdekte Paul dat hij het heerlijk vindt om met taal bezig te zijn. In april van dat jaar werd hij benoemd als dorpsdichter van Hillegom voor een periode van twee jaar.

In 2019 gaf hij zijn eerste gedichtenbundel uit, getiteld: “Dichterbij Hillegom”. Hierin staan alle 365 +1 gedichten die hij in 2018 schreef. Gedichten die gaan over datgene wat hij dagelijks meemaakte, over het spelen met woorden en taal wat hij graag doet en over diepere gedachten en gevoelens.
 
Dorpsdichter

Op steenworp
afstand van de bebouwde kom
van ons dorp
Hillegom
 
ligt het platteland
ons achterland
Het strodek geel van kleur
in wintermaand
 
Dichtbij het Noordzeestrand
kleurt maart het bollenland
vol van hyacintengeur
de lente binnengaand
De dorpsdichter sluit dit achterland niet
want hij weet dat in zijn dichtgebied
het wandelnetwerk ligt heel tevree
Wandelt met alle winden mee
 
Hij opent het hek
Dicht het niet
Hij dicht zijn stek
met levenslied

Contactgegevens:
Paul Venderbosch
Telefoonnummer: 0612545102