Bettie van der Heiden

schilderij Bettie van der Heiden

Bettie is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg waar zij met een breed scala van mensen en ervaringen te maken heeft. Het is boeiend maar energievretend werk en daarom heeft zij veel behoefte aan ontlading en ontspanning. Dit heeft zij gevonden in de kunst en creativiteit welke voor haar nu niet meer weg te denken zijn uit de dagelijkse praktijk.

Als jong meisje was zij al gek op tekenen. Maar het leven legde deze interesse ongewild een tijd stil. Inmiddels heeft Bettie haar creativiteit teruggevonden en probeert zij van alles uit. Zij gebruikt in haar werken diverse materialen. Van verf, oliepastels, potlood, viltstift, tot koolpotlood en nog veel meer. Haar onderwerpen zijn divers, maar ze heeft wel een voorkeur voor portretten.

Bettie gebruikt ook allerlei gecombineerde technieken, zoals de 4 kantjes van 10x10 op een bord geplakt met daarop foto’s, kleine schilderwerkjes, poppetjes en nog veel meer van wat haar aanspreekt. Een doorgevoerd voorbeeld hiervan, waarbij zij de 10x10 losliet en meer ging scheuren is, “Manimalism“. Dit werk is in 2012 gekozen om samen met het werk van 250 andere kunstenaars te worden geexposeerd tijdens de zomerexpositie in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Ook bijzonder is haar werk op karton in plaats van op canvas.

Maar ze maakt niet alleen hangend werk, ook een tafeltje of wereldbol worden in haar handen omgevormd tot een kunstwerk. Ook prachtig, de vogelkooi “op zijn Betties”!

Contactgegevens:
Bettie van der Heiden
Woonplaats: Leiden
E-mail:bvdheiden@live.nl