Marjo Meyvogel (1954)
Mijn naam is Marjo Meyvogel (1954) opgegroeid in Katwijk, werkzaam als MRI- laborant. Ik schilder graag en vind mijn inspiratie als kunstenaar in de natuur, de seizoenen met hun eigen specifieke geuren, vormen en kleuren. Gevoel speelt een grote rol bij mij.

Ooit begonnen met olieverf waarvoor ik een cursus bij K&O heb gevolgd bij Bas Haasnoot en Jan Noordhuis. Daarna overgestapt naar aquarelleren en les gehad bij Jaap Smit. Na een cursus ter voorbereiding op de kunstacademie bij Ars Aemula in Leiden ben ik overgestapt naar acryl, maar tegenwoordig werk ik ook met olieverf en gemengde technieken. Ik verwerk ook materialen in mijn schilderijen zoals hout, bladeren, aluminiumfolie, papier etc. Schilderde ik in het begin vrij realistisch, in de loop van de jaren ben ik toch veranderd qua schilderstijl en meer abstracter gaan werken. Ik heb een aantal jaren bij Artship Riet Rosier geschilderd en sinds 2 jaar nu bij Daniel Tavenier, waar ik ook geregeld de cursus modeltekenen/schilderen volg. Ook ben ik vanaf 2005 lid van schildersvereniging Pictura in Katwijk.

De onderwerpen die ik schilder variëren. De natuur in al haar facetten, de zee, bomen etc. Ook het menselijk lichaam boeit mij enorm.

Andere hobby’s zijn fotograferen (zee, landschappen, bomen en bloemen) en speksteen bewerken waarvoor ik een cursus gevolgd heb bij Wim Wissingh.

Contactgegevens:
Marjo Meyvogel
Email: marjomeyvogel@gmail.com
Facebook: Marjo Meyvogel
Telefoonnummer: 06 30520054