Mieke Bijkerk-Hanse

glaswerk Mieke Bijkerk Hanse

Na mijn HBO opleiding creatieve vakken, heb ik les gegeven op het VWO. Ik volgde cursussen o.a. aan de leraren opleiding in Delft en aan de vrije academie in den Haag en Voorschoten.

Ik werk graag met glas. De kleuren van glas intrigeren me. Ik versmelt het glas tot sieraden of figuratieve en abstracte vormen. Voor elk object maak ik eerst een ontwerp op papier en ik pas het aan tot ik tevreden ben. Dan zoek ik het glas uit, het is altijd moeilijk om uit zoveel mooie kleuren iets te vinden. Daarna ga ik de vormen snijden en alles op en naast elkaar leggen. Dan gaat het op de ovenplaat in de glas oven. Ik stook ongeveer tot 750 graden C. Het afkoelen gaat langzaam omdat er anders breuk ontstaat.

Sommige glasobjecten kunnen staan, andere kan men voor het raam of aan de muur hangen. De prijzen hangen af van het soort glas wat ik gebruik.

Verder maak ik ook schilderijen (acryl op doek of papier) met verschillende thema’s, zoals land en zee, mensfiguren van achteren bekeken, abstract werk en concrete kunst waar wiskundige vormen een rol spelen. Mijn inspiratie haal ik uit een veelheid van onderwerpen. Dat kan een expositie zijn, een boswandeling maar ook tijdens een stadswandeling zie ik overal kleuren, vormen en lijnen. Met al deze indrukken in mijn hoofd probeer ik een schilderij te maken met een eigen karakter. Vele lagen verf worden over elkaar aangebracht zodat er een mooie kleurmenging ontstaat.

Mijn werk wordt sterk bepaald door hoe ik me voel, wat ik om me heen zie en wat me op dat moment bezighoudt.

Contactgegevens:
Mieke Bijkerk-Hanse
E-mail: bijkerkhanse@kpnmail.nl
Telefoonnummer: 071 5619223