Lida van Wickeren

foto Lida van Wickeren

Mijn achtergrond 

Onder leiding van de Heemsteedse kunstenaar en tekendocent Hans Schepers heb ik mij als tekendocent basisonderwijs gespecialiseerd. Na de voltooiing van mijn opleiding op Pabo de la Salle te Heemstede heb ik gekozen voor de vervolgopleiding tekendocent voortgezet onderwijs, welke opleiding ik echter niet afmaakte. 

Het vrije schilderen trok meer en het studeren viel ook moeilijk te combineren met mijn overige onderwijstaken. Sinds 1981 maak ik deel uit van het schilders collectief “t Scheepje” en hebben de leden van ‘t Scheepje in wisselende samenstellingen geëxposeerd in Haarlem, Heemstede, Lisse, Oosterhout, Santpoort, Uithoorn en Velsen. De leden ontmoeten elkaar alleen ten tijde van een expositie.

Sinds 2015 ben ik lid van de kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld.   

www.bibkunst.nl

Mijn atelier “Malacrea”, thuis, is de plek waar ik regelmatig aan het werk ben.

Mijn werkwijze
 
Mijn bronnen zijn reisimpressies, modellen, architectuur en natuur. Ik maak veel foto’s en ben altijd op zoek naar kleurrijke afbeeldingen die mij inspireren. 

Over mijn materiaalkeuze valt verder nog te vertellen dat ik met olieverf werk op doek. Ik gebruik veel verschillende materialen , combineer olieverf, textiel, papier, karton, afbeeldingen, inkt tot een geheel.

Contactgegevens:
Lida van Wickeren
E-mail: info@lidamalacrea.nl
Website: 
www.lidamalacrea.nl