Debby de Jong

Debby de Jong 

Debby heeft altijd gewerkt als docent op een VMBO en MBO school. Dat vond zij ontzettend leuk om te doen maar zij nam veel werk mee naar huis. Vooral in haar hoofd. Om dat hoofd een beetje leeg te krijgen is zij begonnen met een keramiekcursus in Delft. Daar is haar liefde voor het werken met klei begonnen. “Klei” is nu niet meer weg te denken uit het leven van Debby.

Debby is graag buiten, graag in de natuur, wat haar inspiratie geeft om speelse keramische objecten te maken van vogels, dieren maar ook abstracte organische vormen. Voor het stoken maakt zij gebruik van de elektrische keramiekoven maar ook de aardse, traditionele manier van Raku stoken trekt haar bijzonder aan. De hitte, de vlammen, de rook en geur. Het woord Raku betekent zoveel als vreugde en geluk, precies wat het werken met klei Debby geeft. 

Een tijd terug heeft Debby een uitdrukking gelezen waarin iemand zei “ik maak vormen uit klei, de klei vormt mij”, dat is ook op haar van toepassing. 

Debby exposeert een aantal keer per jaar bij diverse galeries verspreidt over Nederland en bijna ieder jaar kun je haar terugvinden op de kunstmarkten Delft Ceramica en de Kunstmarkt in Warmond.

Debby's werk is te koop via ETSY: www.Etsy.com/nl/shop/Atelierindeluwte

Contactgegevens:
Debby de Jong
Website: www.atelierindeluwte.nl
Facebook: @AtelierindeLuwte
E-mail: debbydejong@outlook.com