Nico Duivenvoorde

foto schilderij Nico Duivenvoorde

In 1996 kwam ik via mijn vriendin Mieke van der Meer-Flemming in contact met de schilderkunst. Zij schilderde met olieverf en dat heb ik toen ook een poosje gedaan. Het was een mooie ervaring,maar ik vond de lange droogtijd van de olieverf een nadeel. Na een paar jaar ben ik gestopt met schilderen.

Begin 2012 begon het weer op te borrelen en heb ik me aangemeld voor de schilderlessen van Marian Meijer. Zij werkt met (sneldrogende) acrylverf in combinatie met andere materialen zoals jute. Hiermee kon ik me weer helemaal uitleven.

De samenwerking met Marian resulteerde in exposities in Katwijk en het voormalige postkantoor aan de Voorstraat in Noordwijk tijdens de markt onder de Linden.

Ik vind het heel spannend om mijn werk te laten zien aan het grote publiek. Mensen reageren vaak enthousiast en vragen welke materialen ik gebruik. Dat is voornamelijk jute, structuurverf en echte Noordwijkse klei uit mijn groentetuin. Ik breng de materialen aan op het doek en laat ze drogen. Daarna kan ik creatief losgaan met verf.

Het creatieve heb ik van mijn ouders Duivenvoorde-Trompert. Dit is de reden dat ik werk onder de naam “Nico Duivenvoorde Trompert creatief”

Contactgegevens:
Nico Duivenvoorde
E-mail: nico@ndtcreatief.nl