Bea ReeuwijkBea Reeuwijk (1950) kwam in 1999 in contact met beeldhouwen en werd er volledig door gegrepen. Na wat aanmoedigingen van vrienden besloot zij tot het volgen van lessen in beeldhouwen. 

De ruwe steen is vaak de inspiratiebron voor het uiteindelijke beeld. De steen blijft eigenwijs maar laat toe dat je je idee er uit kan halen. Een beeld uit een steen halen blijft elke keer weer een leuke worsteling die veel voldoening geeft.

Ze werkt zowel met hardsteen, waarvan de vorm van de steen en de loop van de aderen haar inspireren tot abstract werk, als met zachtere materialen zoals gasbeton en speksteen, die voor haar een uitdaging vormen tot meer figuratief werk.

In de zomermaanden, van april tot november, geeft zij diverse workshops. Tijdens deze workshops van steeds een dag onderwijst zij in het werken met speksteen, gasbeton of polystyreen. Polystyreen kan verwerkt worden in combinatie met gips of cement. Zij heeft de missie om vooral starters driedimensionaal te leren werken. Meer informatie hierover vind u op haar website. 

Contactgegevens:
Bea Reeuwijk
Website: wwww.beareeuwijk.nl
E-mail: beareeuwijk@hetnet.nl