Aeltsje Sierksma

schilderij Aeltsje Sierksma

In 1965 volgde ik, na toelatingsexamen, de opleiding Vrije Grafiek aan de toen net opgerichte Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Daarna heb ik vakdiploma Illustratief Tekenen en Schilderen gehaald.

Ik heb ervaring met alle technieken; werk nu de laatste 30 jaren meestal met acrylverf. Ben nog steeds actief aan het schilderen bij de Masterclass nu bij B+C in Voorschoten. Heb meer dan 40 jaren teken- en schilderlessen gegeven aan zowel volwassenen als kinderen.

Mijn schilderwerken zijn realistisch en duidelijk. Soms met fantasie, maar ook naar natuur of voorbeeld. Ik houd van veel kleurrijke onderwerpen. Vroeger werkte ik iets losser, maar de laatste jaren (kennelijk omdat ik meer tijd heb) wordt het meer verfijnder en preciezer. Ook donker en licht speelt vaak een rol in mijn weergave. Dus zowel landschappen, als stillevens, portretten of mensen in beweging. Dieren en bloemen alsook surrealisme en fantasie. Fabrieken en bedrijven, stadsgezichten, et cetera. Elke opdracht is een uitdaging en wil ik op mijn eigen wijze weergeven.

Ik heb in Voorschoten het Kunstgenootschap Vlietstreek opgericht.

Contactgegevens:
Aeltsje Sierksma
Website: www.aeltsje.nl
Website: www.kgvlietstreek.nl
Website: www.artolive.nl
E-mail: sierksma@ziggo.nl