Bernard Nijssen

collage werken Bernard Nijssen

Mijn naam is Bernard Nijssen, ik woon in Leiden. Al heel jong ben ik begonnen met het schilderen van de dingen die me boeien: vliegtuigen, schepen, old-timers, tractoren, vogels en af en toe een portret.

Vooral het schilderen van situaties waar geen foto’s van bestaan vind ik erg leuk. Liefst in groot formaat en in aquarel, mooi om op die manier weer een stukje geschiedenis zichtbaar te maken.

Mijn eerste verfdoos kreeg ik toen ik 6 was, het is nooit meer overgegaan. Ik ben zoals het zo mooi heet “autodidact”. Naast het gezin, werken in de zorg, (bij)scholing en muziek heb ik getracht om zoveel mogelijk te schilderen en mijn vaardigheden te verbeteren door middel van cursussen en vooral door het veel te doen. Het belangrijkste vind ik om te blijven ontwikkelen. Na lange tijd wil ik naast aquarel weer meer met olieverf en acryl gaan doen. 

Nu ik met pensioen ben en iets meer tijd heb, vind ik het een geweldige kans om via KuCo “collega” kunstenaars te spreken, ervaringen te delen en vooral te leren en geïnspireerd te worden. 

Contactgegevens:
Bernard Nijssen